DISA THENJE NGA KURANI

Shko poshtë

DISA THENJE NGA KURANI

Mesazh nga ADMIN prej Tue Mar 03, 2009 12:35 pm

Citate nga Kurani.

Allahu i do luftëtarët Allahu i do individët që luftojnë për Islamin të rreshtuar si të ishin ndërtesa të fortifikuara (61:4).

Masakra e kundërshtarëve Myslimanët duhet t’i luftojnë jobesimtarët që i kundërshtojnë ata. Myslimanët duhet t’i nënshtrohen rregullave islamike të luftës. Ata duhet t’i vrasin mosbesimtarët kudo që i zënë ata. Ata duhet t’i largojnë nga vendet që i kanë marrë nga myslimanët. Durimi i mundimeve dhe shtypjes nga mosbesimtarët është më e keqe se veprimet e myslimanit për t’i masakruar mosbesimtarët (2:190-191). Myslimanët arsyetohen nga së luftuari gjatë festave meqë masakra e idhujtarëve arsyetohet nga persekutimi i vuajtur nga myslimanët (2:217).

Prerja e kokës dhe gjymtimi Zemrat e të pafeve do të tmerrohen që myslimanët të sulmojnë me trimëri duke ua prerë kokat dhe prerë gjithë gishtërinjtë. Gjymtimi i viktimave do të dëshmoj që kundërshtimi i Allahut dhe Muhamedit do të rezultojë me dënim të ashpër. Ata do të shkojnë në ferr (8:12-14).

Trajtimi i armiqve Ata që luftojnë Allahun dhe Muhamedin duhet të vriten, kryqëzohen, t’u priten duart dhe këmbët në të dyja anët apo të dëbohen nga vendi (5;33). Ata nuk duhet të detyrohen të bëhen myslimanë (2:256).

Bëni luftë me mosbesimtarët Myslimanët duhet të vazhdojnë luftën derisa religjioni i Islamit të domino kudo (8:39). Luftoni me mosbesimtarët dhe trajtoni ata ashpër. Ferri është vendi i tyre, që është përfundimi i tyre më i keq (9:73, 66:9).

Luftoni ndaj çdokujt Myslimanët luftojnë me këdo që e mohon Islamin, madje edhe kundër të krishterëve dhe hebrenjve që kanë mohuar Islamin, deri sa të paguajnë rregullisht kontributin financiar (xhizjen) me nënshtrim të gatshëm dhe të ndjehen plotësisht të varur nga pushtuesit e tyre islamik (9:29).

Mbytini dhe mbytuni Si shpërblim për jetët e tyre dhe kontributet, myslimanëve u jepet Kopshti i Parajsës. Kjo u premtohet atyre që luftojnë, mbysin dhe mbyten në rrugën e Islamit. I njëjti mesazh është edhe në Torë, Ungjill dhe në Kuran (9:111).


Luftoni jobesimtarët afër jush Myslimanët bëjnë luftë me jobesimtarët që jetojnë afër tyre për të demonstruar vrazhdësinë ndaj tyre (9:123).

Ndryshoni apo do të mbyteni Nëse hipokritët dhe ngatërruesit në qytet nuk ndryshojnë, Allahu do t’i nxit myslimanët t’i kapin dhe mbysin pa mëshirë kudo që t’i zënë ata (33:60,61).

ADMIN
ADMIN
admin
admin

Numri i postimeve : 902
Points : 859
Reputation : 10
Registration date : 10/01/2009

Shiko profilin e anëtarit http://www.Bajzianet.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: DISA THENJE NGA KURANI

Mesazh nga arberia prej Wed Mar 04, 2009 1:25 am

Uaaaa,sa keq i mesoka islami keta myslimane...... Shocked
Nuk e di ,e pse duhet te masakrohet nje njeri qe nuk beson ne islam apo qe eshte i krishtere Shocked
Pse e detyroka besimin ne fene e vet,islami Shocked
Ç'eshte kjo fe ,qe ne themel te saj paska vendosur terrorin.... Shocked
Te me falin myslimanet, po mbase e kam kuptuar gabim,postimin e mesiperm.....
arberia
arberia
Antar i e shquar
Antar i e shquar

Numri i postimeve : 626
Points : 341
Reputation : 61
Registration date : 19/01/2009

Shiko profilin e anëtarit

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: DISA THENJE NGA KURANI

Mesazh nga ADMIN prej Wed Mar 04, 2009 4:20 am

Ju them te drejten qe as une nuk e kuptoj ,perse gjithe kjo urrejtje per besimtare te tjere te paqes
ADMIN
ADMIN
admin
admin

Numri i postimeve : 902
Points : 859
Reputation : 10
Registration date : 10/01/2009

Shiko profilin e anëtarit http://www.Bajzianet.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: DISA THENJE NGA KURANI

Mesazh nga arberia prej Wed Mar 04, 2009 5:44 am

Po kjo keshtu do te jete si na e ke postuar ti ne kete forum,perndryshe nuk ka se si qe po shtohet numri i atyre besimtareve qe kthejne fene nga myslimane ne te krishtere.
arberia
arberia
Antar i e shquar
Antar i e shquar

Numri i postimeve : 626
Points : 341
Reputation : 61
Registration date : 19/01/2009

Shiko profilin e anëtarit

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: DISA THENJE NGA KURANI

Mesazh nga ADMIN prej Wed Mar 04, 2009 10:23 am

Une e kam fjalen se muslimanet jane njeres te ndershem por te kene keto ligje te shemtuara me kaq urrejtje mbase ndoshta nuk i kuptojme perse shkruhen dhe shpjegohen keshtu ,do te isha shume kurjoz qe muslimanet te na i shpjegojne keto fenomene qe ti kuptojme sa me mire se cfare duan te thone
ADMIN
ADMIN
admin
admin

Numri i postimeve : 902
Points : 859
Reputation : 10
Registration date : 10/01/2009

Shiko profilin e anëtarit http://www.Bajzianet.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: DISA THENJE NGA KURANI

Mesazh nga arberia prej Wed Mar 04, 2009 4:17 pm

Nuk e di se si mund te komentohen keto.....
arberia
arberia
Antar i e shquar
Antar i e shquar

Numri i postimeve : 626
Points : 341
Reputation : 61
Registration date : 19/01/2009

Shiko profilin e anëtarit

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: DISA THENJE NGA KURANI

Mesazh nga Bashkim prej Wed Feb 15, 2012 6:02 pm

Surja Kafirun
1. Thuaj: ìO ju jobesimtarë!
2. Unë nuk adhuroj atë që ju e adhuroni!
3. As ju nuk jeni adhurues të Atij që unë e adhuroj!
4. Dhe unë kurr nuk do të jem adhurues i asaj që ju adhuroni!
5. Por edhe ju nuk do të jeni adhurues të Atij që unë adhuroj!
6. Ju keni fenë tuaj (që i përmbaheni), e unë kam fenë time (që i përmbahem)!

Bashkim
Antar i e regjistruar
Antar i e regjistruar

Numri i postimeve : 5
Points : 5
Reputation : 0
Registration date : 15/02/2012

Shiko profilin e anëtarit

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: DISA THENJE NGA KURANI

Mesazh nga Bashkim prej Wed Feb 15, 2012 6:09 pm

Nga sureja Bekare

119. Ne të dërguam ty (o Muhammed a. s.) me të Vërtetën (Islamin), përgëzues dhe nedhir (vërejtës, qortues, paralajmërues), e ti nuk je përgjegjës për banuesit e Xhehennemit.
120. As jehuditë, e as krishterët kurrë nuk do të jenë të kënaqur me ty deri që të pasosh fenë e tyre. Thuaju: ìUdhëzimi i All-llahut është udhëzim i drejtë. E nëse pasiqë të ka ardhur ty e vërteta shkon pas mendimeve të tyre, nuk ka kush të ndihmojë e as të mbrojë nga All-llahu.

Bashkim
Antar i e regjistruar
Antar i e regjistruar

Numri i postimeve : 5
Points : 5
Reputation : 0
Registration date : 15/02/2012

Shiko profilin e anëtarit

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: DISA THENJE NGA KURANI

Mesazh nga Bashkim prej Wed Feb 15, 2012 6:16 pm


Sureja Bekare
190. Dhe luftoni në rrugën e All-llahut kundër atyre që ju sulmojnë e mos e teproni se All-llahu nuk i do ata që e teprojnë (e fillojnë luftën).
191. Dhe luftoni ata kudo që tíi zini, dëboni prej vendit ata sikurse ju përzuan ata juve. Fitneja është më e rëndë se vrasja. Mos i luftoni ata pranë xhamisë së shenjtë (Mesxhidul-Haram ) deri që ata tíju luftojnë juve aty, e nëse ju sulmojnë, atëherë sulmoni edhe ju ata. I këtillë është ndëshkimi ndaj pabesimtarëve.
192. Dhe nëse heqin dorë, pra All-llahu është Mëkatfalësi, Mëshiruesi.
193. Vritni ata derisa të zhduket fitneja dhe të aplikohet feja vetëm për All-llahun. E në qoftë se ndalen (nga propaganda dhe lufta), atëherë lereni armiqësinë, përveç atyre që janë zullumqarë.

Bashkim
Antar i e regjistruar
Antar i e regjistruar

Numri i postimeve : 5
Points : 5
Reputation : 0
Registration date : 15/02/2012

Shiko profilin e anëtarit

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: DISA THENJE NGA KURANI

Mesazh nga Bashkim prej Wed Feb 15, 2012 6:31 pm

Sura Maide (5)
32. Për këtë (shkak të atij krimi) Neu shpallëm (ligji) beni israilve se kush mbyt një njeri (pa të drejtë), pa pasë mbytur ai ndonjë tjatër dhe p pasë bërë ai ndonjë shkatërrim në tokë, atëherë (krimi i tij) është si tíi kishte mbytur gjithë njerëzit. E kush e ngjall (bëhet shkak që të jetë ai gjallë) është si tíi kishte ngjallur (shpëtuar) të gjithë njerëzit. Atyre (beni israilve) u erdhën të dërguarit Tanë me argumente, mandej edhe pas këtij (vendimi) shumë prej tyre e teprojnë (kalojnë kufinjt në mbytje) në këtëtokë.
33. Dënimi i atyre që luftojnë (kunddërshtojnë) All-llahun dhe të dërguarin e Tij dhe bëjnë shkatërrime në tokë, nuk është vetëm se të
mbyten ose të gozhdohen, ose (të gjymtohen), tíu priten duart dhe këmbët e tyre të anëve të kundërta, ose të dëbohen nga vendi. Kjo (masë ndëshkuese) është poshtërim për ta në dynja, dhe në botën tjetër ata do të kenë dënim të madh.
34. Përveç atyre që janë penduar para se tçi kapni. E, dine pra se All-llahu bën falje të madhe, është mëshirues.
35. O ju që besuat! Kinie frikë All-llahun dhe kërkoni afrim te Ai, luftoni në rrugën e Tij që të gjeni shpëtim.

Bashkim
Antar i e regjistruar
Antar i e regjistruar

Numri i postimeve : 5
Points : 5
Reputation : 0
Registration date : 15/02/2012

Shiko profilin e anëtarit

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: DISA THENJE NGA KURANI

Mesazh nga Bashkim prej Fri Feb 17, 2012 2:01 pm

Mendoj se ti Admin dhe ti Arberia deshironi te thuani se islami eshte dhun apo islami eshte perhapur me dhun?
E keni plotesisht gabim Shumë prej jo-Muslimanëve, kur mendonjë për Muslimanët, përfytyrojnë fanatikë fetarë hipur mbi Deve dhe në njërën dorë shpatën e në tjetrën Kur'anin. Kjo legjendë, e cila qe përhapur ne Evropë edhe gjatë kohës së kryqëzatave, është krjtësisht e pabazë.

Para së gjithash, Kur'ani I shenjtë në mënyrë të qartë thotë: "Nuk ka detyrim (shtrëngim) në fe"

Për më tepër, Islami kërkon që besimi i njeriut të jetë i pastër dhe i sinqertë, kështu që ai nuk mund të jetë kurrë diçka që mund ti imponohet tjetrit. Për të hedhur poshtë legjendën se "Islami na qenka përhapur me shpatë", historiani De Lacy O' Leary shkruan: "Historia e bën të qartë, se legjenda qe 'fanatiket Muslimanë u shpërndanë nëpër botë duke detyruar popujt e mundur më majen e shpatës që të pranonjë Islamin', është një nga legjendat më absurde që historianët të kenë pranuar ndonjëherë." (Islami në udhëkryq, Londer,1923, faqe. Cool

Gjithashtu duhet të kujtojmë se Muslimanët sunduan Spanjën përafërsisht 800 vjet. Gjatë kësaj kohe, dhe deri kur Muslimanët u nxorrën me forcë, jo-Muslimanët jetuan, gjetën paqe dhe përparuan në mesin e Muslimanëve.

Për më tepër, minoritetet Kristiane dhe Çifute kanë mbijetur në vendet Muslimane të Lindjes së Mesme për shekuj me rradhë. Edhe sot, vende si Egjipti, Maroku, Palestina, Libani, Siria dhe Jordania të gjitha kanë popullsi Kristiane ose Çifute.

Në qoftë se Islami na mësoka se njerëzit duhet të vriten apo të detyrohen që të bëhen Muslimanë, atëherë si është e mundur që jo-Muslimanët të kenë mbijetuar pa u cenuar për shekuj me rradhë në zemër të perandorise Islame?

Për më tepër, po të marrim parasysh numrin e vogël të Muslimanëve në Spanjë dhe Marok, të cilët për herë të parë përhapën Islamin në vende me popullatë të madhe si në perëndim të Indisë dhe në lindje të Kinës, rezulton se numri i vogël i këtyre Muslimanëve ishte larg mundësive për ti bërë këta popuj të pranojnë Islamin kundër dëshirës së tyre.

Përhapja e Islamit është në kontrast me veprat e ndjekësve të Krishterimit, të cilët që nga koha e Perandorit Konstantin e kanë përdorur shpatën lirshëm- zakonisht duke u bazuar në verse Biblike. Në mënyrë të veçantë sjellim ndërmend kolonizimin e Amerikës jugore dhe Afrikës kur banorët vendas sistematikisht u shfarosën dhe u detyruan me forcë të ndryshojnë fenë. Gjithashtu është e rëndësishme të përmendim se kur Mongolët pushtuan territore të mëdha të Perandorise Islame, në vend se të zhduknin fenë Islame, ato e përqafuan.

Kjo është një ngjarje e pashembullt në histori- pushtuesit përqafojnë fenë e të pushtuarve! Duke qenë se ato dolën fitimtarë, logjikisht ato nuk mund të jenë detyruar të hyjnë në Islam!

Sot Indonezia është vendi me i madh Musliman në botë- në këtë vend nuk ka pasur asnjëherë beteja! Atëherë ku është shpata? Si mund të detyrohet dikush që të pranojë një fe e cila bazohet në sinqeritet dhe bindje?

Bashkim
Antar i e regjistruar
Antar i e regjistruar

Numri i postimeve : 5
Points : 5
Reputation : 0
Registration date : 15/02/2012

Shiko profilin e anëtarit

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: DISA THENJE NGA KURANI

Mesazh nga Sponsored content


Sponsored content


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi